Arkipelagia-seuran hallitukseen kuuluu vuosikokouksen yhdeksi vuodeksi kerrallaan valitseman puheenjohtajan lisäksi kuusi, kahdeksan tai kymmenen jäsentä. Hallituksen jäsenen kausi on kaksi vuotta. Vuonna 2017 hallitukseen kuuluvat:

Oili Pyysalo, puheenjohtaja
Oili on Yyterin hiekkarannalta kotoisin oleva valtiotieteeen maisteri, joka on tehnyt päivätyönsä Turun yliopiston hallinnossa ja nauttii nyt eläkepäivistään Paraisilla saariston sydämessä. Oili on pitkän linjan luontoaktivisti ja ympäristönsuojelija. Hän viihtyy erityisesti metsissä, saaristossa, Kainuun korvissa ja Lapin tuntureilla kasveja, sammalia ja jäkäliä tutkimassa.

 

 

Jouko Lehtonen
Jouko on tekniikan tohtori, joka viihtyy ulkona – puutarhanhoidon parissa tai luontoretkillä saaristossa ja Lapissa lintuja ihaillen, sieniä tai marjoja keräten.  Jouko on Turun ammattikorkeakoulun opettaja, erikoisalanaan pohjarakentaminen.  Hän on yksi Arkipelagia-seuran perustajajäsenistä.

 

 

Jaakko Ruola, rahastonhoitaja
Innokas luontokuvaaja ja saariston ystävä. Ihastunut erityisesti ulkosaariston rauhaan ja pelkistettyihin muotoihin sekä talviseen jäiseen saaristoon. Kevään kukat ja kesän perhoset sykähdyttävät myös. Koulutus ekonomi. Suomen Ammattiluontokuvaajat ry:n puheenjohtaja.

 


Hannamaria Yliruusi
Hannamaria on Taalintehtaalla Kemiössä mökillään vapaa-aikaa viettävä vesiensuojelun asiantuntija. Harrastuksiin kuuluvat liikunta ja lukeminen sekä luonnon kuuntelu. Hannamaria toimii Turun ammattikorkeakoulussa projektipäällikkönä erilaisissa vesistöihin liittyvissä yhteistyöhankkeissa.

 

 

Mikko Jokinen
Mikko on pitkän linjan luonnon- ja ympäristönsuojelija, joka vaihtoi Näsijärven maisemat biologian opiskeluun ja Turun saaristoon jo 1970 luvun alussa. Lintujen ja muun luonnon seuranta on säilynyt niiltä ajoilta ja eläkevuosina  vähän lisääntynytkin. Arkipelagia seurassa Mikko touhuaa aktiivisti vasta toista vuotta.

 

 

Pipsa Kaunisto
Pipsa on biologi, joka liikkuu saaristossa niin vapaa-ajalla kuin töissäkin. Harrastuksina on puutarhanhoito ja matkailu, sekä luonto yleisesti mm. lintujen tarkkailun, kirjallisuuden ja dokumentoinnin kautta. Jäädessään äitiysvapaalle viime syksynä hän toimi Metsähallituksen Luontopalveluiden suojelubiologina, kohteenaan Saaristomeren perinnebiotoopit.

 

 

Tapani Tuovinen
Tapani Tuovinen on saaristoarkeologi, joka on tehnyt kenttäarkeologiaa saaristossa vuosikymmenien aikana. Väitellyt Turunmaan saariston esihistoriasta, mutta nyttemmin touhuaa enemmän historiallisen arkeologian parissa. Kulttuuriperinnön suunnittelija Metsähallituksessa. Vapaa-ajalla korjaa vanhaa taloa Houtskarissa.

 

 

 

Turkka Korvenpää

Turkka on biologi, joka liikkuu paljon luonnossa niin työn kuin harrastustenkin parissa. Erityisen kiinnostuksen kohteena ovat sammalet, kasvit ja linnut, mutta paljon muutakin tulee tutkittua ja ihmeteltyä. Tätä nykyä Turkka toimii itsenäisenä luontoyrittäjänä monenlaisten luonnon monimuotoisuuteen liittyvien tehtävien parissa.

Martti Komulainen
Martti on koulutukseltaan biologi ja valokuvaaja, jonka intohimoina ovat luontoretkeily ja valokuvaus sekä luontoon ja ympäristöasioihin liittyvä viestintä. Martti työskentelee Turun ammattikorkeakoulussa viestintävastaavana ja projektipäällikkönä. Arkipelagia-seurassa hänen vastuullaan ovat erityisesti viestintä ja markkinointi.

 

 

Hallituksen kutsutut asiantuntijat: Jouko Högmander, Asta Laiho ja Johanna Pakola

Meihin saat yhteyden lähettämällä sähköpostia osoitteeseen arkipelagia@gmail.com

Close
Go top