top of page

Tue, Nov 15

|

Forum Marinum

Saaristolinnuston tutkimusretki Pentti Linkolan jäljillä

Arkipelagia-seuran seuraava esitelmätilaisuus järjestetään ti 15.11.2022, jolloin Panu ja Sanna-Mari Kunttu tulevat kertomaan kanoottiseikkailustaan sekä kirjastaan Kaikki luodon linnut.

Saaristolinnuston tutkimusretki Pentti Linkolan jäljillä
Saaristolinnuston tutkimusretki Pentti Linkolan jäljillä

Time & Location

Nov 15, 2022, 5:30 PM – 7:00 PM

Forum Marinum, 20100 Turku, Finland

About the event

Kemiönsaarella asuvat saaristoekologi Panu Kunttu ja eräopas Sanna-Mari Kunttu seurasivat kajakeillaan meloen Pentti Linkolan perheineen 1970-luvulla soutaen tekemää lintujen laskentareittiä. Reitti kulki halki lounaisen saariston Salosta Poriin. Seitsemän viikon ja yli tuhannen kilometrin mittaisella retkellä tutkittiin lintuja ja havainnoitiin luonnon muutoksia. Tutkimusretki muuttui seikkailuksi, kun vastoinkäymisiä ilmaantui ja kovat tuulet vangitsivat melojat autioille luodoille.

Matkasta syntynyt kirja Kaikki luodon linnut vie lukijan tutkimusretkelle ainutlaatuisen saariston monimuotoiseen luontoon. Matkalla koetaan upeita hetkiä vielä säilyneillä erämaisilla alueilla, mutta nähdään myös hävitettyä luonnonmaisemaa. Kokemuksia peilataan Linkoloiden retkeen. Kertomusta rytmittävät tieto-osuudet linnuston ja saaristoympäristön muutoksista, luonnon ilmiöistä ja retkeilystä.

Tervetuloa kuulolle Forum Marinumiin!

Share this event

bottom of page