© Arkipelagia-seura | Arkipelagia-sällskapet
arkipelagia@gmail.com

Kuvat (poislukien uutis- ja keskustelusivuston kuvat):
 © Jaakko Ruola ja Martti Komulainen

  • White Instagram Icon

Hallitus 2019

Arkipelagia-seuran hallitukseen kuuluu vuosikokouksen yhdeksi vuodeksi kerrallaan valitseman puheenjohtajan lisäksi kuusi, kahdeksan tai kymmenen jäsentä. Hallituksen jäsenen kausi on kaksi vuotta.

 

Vuonna 2019 hallitukseen kuuluvat:

Mikko Jokinen

Puheenjohtaja

Mikko on pitkän linjan luonnon- ja ympäristönsuojelija, joka vaihtoi Näsijärven maisemat biologian opiskeluun ja Turun saaristoon jo 1970 luvun alussa. Lintujen ja muun luonnon seuranta on säilynyt niiltä ajoilta ja eläkevuosina  vähän lisääntynytkin. Arkipelagia seurassa Mikko touhuaa aktiivisti kolmatta vuotta.

Jouko Lehtonen

Luontovastaava

Jouko on tekniikan tohtori, joka viihtyy ulkona – puutarhanhoidon parissa tai luontoretkillä saaristossa ja Lapissa lintuja ihaillen, sieniä tai marjoja keräten.  Jouko on Turun ammattikorkeakoulun opettaja, erikoisalanaan pohjarakentaminen.  Hän on yksi Arkipelagia-seuran perustajajäsenistä.

Aino Rankonen

Taloudenhoitaja

Aino on saariston ja Itämeren ystävä, erityisesti karu ulkosaaristo on lähellä sydäntä. Viettää kaiken mahdollisen vapaa-ajan Saaristomerellä purjehtien, nauttien saaristoluonnosta merellä merikotkia tähyillen ja saariston lukuisilla luontopoluilla luonnon ihmeitä ihaillen. Viihtyy metsässä ympäri vuoden, marjastaen, polkuja juosten ja retkeillen. Koulutukseltaan Aino on ekonomi. 

Sonja Pajulo

Seljakämmekkä-vastaava

Åbo Akademin ympäristö- ja meribiologian opiskelija, joka rakastaa luonnossa liikkumista niin hevosen, koiran kuin kiikarin kanssa. Kiinnostunut monenlaisista asioista saaristoon liittyen: kulttuurista, taiteesta, kaloista, kasveista, linnuista ja päiväperhosista. Innostui saaristoluonnosta asuttuaan monta vuotta Paraisilla ja vietettyään lapsena kesät Velkuan saaristossa. Tekee kanditutkielmaa uhanalaisista saaristolinnuista.  Työskennellyt yliopistonsa Adam och Eva- kämmekkäprojektissa kenttäassistenttina. 

Turkka Korvanpää

Luontovastaava

Turkka on biologi, joka liikkuu paljon luonnossa niin työn kuin harrastustenkin parissa. Erityisen kiinnostuksen kohteena ovat sammalet, kasvit ja linnut, mutta paljon muutakin tulee tutkittua ja ihmeteltyä. Tätä nykyä Turkka toimii itsenäisenä luontoyrittäjänä monenlaisten luonnon monimuotoisuuteen liittyvien tehtävien parissa.

Please reload

Erkki Leppäkoski

Vieraslajit, Itämeren ekologia

Jouko Högmander

Sihteeri, linnustovastaava

Jouko on biologi ja Arkipelagia-seuran perustajajäseniä. Hän on aikanaan hoitanut Saaristomeren kansallispuistoa, saariston merikotkien suojelua ja monia muita luonnonsuojeluun liittyviä tehtäviä. Nyt harrastus jatkuu luonnonhoidon ja erilaisten inventointien parissa, myös historia ja kulttuuri kiinnostavat miestä. 

Oili Pyysalo

Varapuheenjohtaja, talkoovastaava

Oili on Yyterin hiekkarannalta kotoisin oleva valtiotieteeen maisteri, joka on tehnyt päivätyönsä Turun yliopiston hallinnossa ja nauttii nyt eläkepäivistään Paraisilla saariston sydämessä. Oili on pitkän linjan luontoaktivisti ja ympäristönsuojelija. Hän viihtyy erityisesti metsissä, saaristossa, Kainuun korvissa ja Lapin tuntureilla kasveja, sammalia ja jäkäliä tutkimassa.

Martti Komulainen

Viestintävastaava

Martti on koulutukseltaan biologi ja valokuvaaja, jonka intohimoina ovat luontoretkeily ja valokuvaus sekä luontoon ja ympäristöasioihin liittyvä viestintä. Martti työskentelee Turun ammattikorkeakoulussa viestintävastaavana ja projektipäällikkönä. Arkipelagia-seurassa hänen vastuullaan ovat erityisesti viestintä ja markkinointi.

Annika Loman

Ruotsinkielinen viestintä

Annika on filosofian maisteri ja työskennellyt aiemmin mm.  tiedekuntasihteerinä ja hallintopäällikkönä Åbo Akademissa. Hän on "aina" veneillyt, retkeillyt, kulkenut pitkin rantoja ja metsissä; sienestänyt ja poiminut marjoja. Nykyään kulkee mielellään kameran kanssa. Saaristossa hän on viettänyt osan kaikista kesistä ja jonkunverran muista vuodenajoista.

Tapani Tuovinen

Historia- ja kulttuurivastaava

Tapani Tuovinen on saaristoarkeologi, joka on tehnyt kenttäarkeologiaa saaristossa vuosikymmenien aikana. Väitellyt Turunmaan saariston esihistoriasta, mutta nyttemmin touhuaa enemmän historiallisen arkeologian parissa. Kulttuuriperinnön suunnittelija Metsähallituksessa. Vapaa-ajalla korjaa vanhaa taloa Houtskarissa.

Please reload