Hallitus 2020

Arkipelagia-seuran hallitukseen kuuluu vuosikokouksen yhdeksi vuodeksi kerrallaan valitseman puheenjohtajan lisäksi kuusi, kahdeksan tai kymmenen jäsentä. Hallituksen jäsenen kausi on kaksi vuotta.

 

Vuonna 2020 hallitukseen kuuluvat:

Mikko Jokinen

Puheenjohtaja

Mikko on pitkän linjan luonnon- ja ympäristönsuojelija, joka vaihtoi Näsijärven maisemat biologian opiskeluun ja Turun saaristoon jo 1970 luvun alussa. Lintujen ja muun luonnon seuranta on säilynyt niiltä ajoilta ja eläkevuosina  vähän lisääntynytkin. Arkipelagia seurassa Mikko touhuaa aktiivisti kolmatta vuotta.

Jouko Lehtonen

Luontovastaava

Jouko on tekniikan tohtori, joka viihtyy ulkona – puutarhanhoidon parissa tai luontoretkillä saaristossa ja Lapissa lintuja ihaillen, sieniä tai marjoja keräten.  Jouko on Turun ammattikorkeakoulun opettaja, erikoisalanaan pohjarakentaminen.  Hän on yksi Arkipelagia-seuran perustajajäsenistä.

Erkki Leppäkoski

Erkki on naantalilainen meribiologi, eläkkeellä Åbo Akademin professorin virasta (ekologia ja ympäristönsuojelu). Hän on Arkipelagia-seuran perustajajäseniä ja oli monessa mukana, kun Saaristomeren biosfäärialuetta perustettiin. Erkki on toiminut paikallispomona tutkimusasemilla Nauvon Seilissä ja Ahvenanmaalla Finströmin Husössä yhteensä 15 vuotta.

Turkka Korvanpää

Luontovastaava

Turkka on biologi, joka liikkuu paljon luonnossa niin työn kuin harrastustenkin parissa. Erityisen kiinnostuksen kohteena ovat sammalet, kasvit ja linnut, mutta paljon muutakin tulee tutkittua ja ihmeteltyä. Tätä nykyä Turkka toimii itsenäisenä luontoyrittäjänä monenlaisten luonnon monimuotoisuuteen liittyvien tehtävien parissa.

Olli Peltonen

Jäsenrekisterivastaava

Olli on maantieteen opiskelija Turun yliopistossa ja hän laatii gradua merikotkien pesimäympäristöistä. Turun saaristossa Olli on liikkunut melkein koko ikänsä mökkeillen ja veneillen. Erityisesti valokuvaus, kalastus ja luonnonsuojelu ovat lähellä hänen sydäntään.

Please reload

Sanna-Mari Kunttu

Kemiönsaarella asuva Sanna-Mari työskentelee saariston matkailun parissa sekä toimii retkibloggarina. Hän on opiskellut kestävää kehitystä ja suorittaa parhaillaan eräoppaan opintoja. Saaristo on Sanna-Marille ympärivuotinen retkikohde; sulan veden aikaan kajakilla meloen ja meren jäätyessä retkiluistellen. Sanna-Mari yhdistää mielellään retkiinsä saaristoluonnon hyväksi tehtävää vapaaehtoistyötä ja tutkimusprojekteja, kuten kurtturuusukartoituksia ja -torjuntaa.

Jouko Högmander

Sihteeri, linnustovastaava

Jouko on biologi ja Arkipelagia-seuran perustajajäseniä. Hän on aikanaan hoitanut Saaristomeren kansallispuistoa, saariston merikotkien suojelua ja monia muita luonnonsuojeluun liittyviä tehtäviä. Nyt harrastus jatkuu luonnonhoidon ja erilaisten inventointien parissa, myös historia ja kulttuuri kiinnostavat miestä. 

Oili Pyysalo

Varapuheenjohtaja, talkoovastaava

Oili on Yyterin hiekkarannalta kotoisin oleva valtiotieteeen maisteri, joka on tehnyt päivätyönsä Turun yliopiston hallinnossa ja nauttii nyt eläkepäivistään Paraisilla saariston sydämessä. Oili on pitkän linjan luontoaktivisti ja ympäristönsuojelija. Hän viihtyy erityisesti metsissä, saaristossa, Kainuun korvissa ja Lapin tuntureilla kasveja, sammalia ja jäkäliä tutkimassa.

Martti Komulainen

Viestintävastaava

Martti on koulutukseltaan biologi ja valokuvaaja, jonka intohimoina ovat luontoretkeily ja valokuvaus sekä luontoon ja ympäristöasioihin liittyvä viestintä. Martti työskentelee Turun ammattikorkeakoulussa viestintävastaavana ja projektipäällikkönä. Arkipelagia-seurassa hänen vastuullaan ovat erityisesti viestintä ja markkinointi.

Tapani Tuovinen

Historia- ja kulttuurivastaava

Tapani Tuovinen on saaristoarkeologi, joka on tehnyt kenttäarkeologiaa saaristossa vuosikymmenien aikana. Väitellyt Turunmaan saariston esihistoriasta, mutta nyttemmin touhuaa enemmän historiallisen arkeologian parissa. Kulttuuriperinnön suunnittelija Metsähallituksessa. Vapaa-ajalla korjaa vanhaa taloa Houtskarissa.

Please reload