top of page
  • Martti Komulainen

Perinnemaisematalkoilua Örössä


Katajikko harveni ja maisema avartui mukavassa porukassa Örön talkoissa syyskuun lopussa. Talkoilun lomassa retkeiltiin ja saunottiin.

Olipas kiva talkooviikonloppu Örössä! Hakamaan raivausta siivittivät upea keli ja mukava porukka, joka sai paljon aikaan. Katajikon valtaama maisema avartui ja muut kasvit saivat lisää elintilaa. Raivaustähteet poltettiin saman tien paikalla koska kostea maapohja sen turvallisesti salli.

Viikonloppu ei ollut vain hikistä raivaamista, vaan puolet päivästä käytettiin retkeilyyn eksoottisella Örön saarella, jossa paljon nähtävää - sekä luontoa että vahvasti läsnäolevaa varuskuntahistoriaa. Retken kruunasi kolmesatapäinen kurkiaura, joka suoritti ylilennon sunnuntaina iltapäivällä.

Arkipelagian toiminnassa perinnemaisema-, apollo- ja seljäkämmekkätalkoot ovat keskeinen osa toimintaa, retkien ja luentotyyppisten "iltamien" sekä kulttuuritapahtumien lisäksi. Örössä talkoillaan seuraavan kerran luultavasti huhtikuussa ensi vuonna.

bottom of page