top of page
  • Oili Pyysalo

Toimintarikasta vuotta 2018!


Arkipelagia-seura kiittää lämpimästi kaikkia jäseniään kuluneen vuoden tuesta ja toiminnasta. On ollut kaksinkertainen juhlavuosi. Seura täytti kunniakkaat 25 vuotta. Sopivasti syntymäpäiväksi valmistui asiantuntijoiden selvitys saariston linnuston kehityksestä , ja se oli ilo esitellä juhlaseminaarissamme lokakuussa. Suomen 100- vuotiaalle luonnolle kajautti hieno Key Ensamble –kuoro tervehdyksensä myrskytuulen vonkuessa elokuun lopulla Örössä.

Juhlien ohella on puurrettu myös arkisemmissa risutalkoissa entiseen tapaan, rakenneltu haahkan pesäalustoja, etsitty apollontoukkia ja inventoitu ihania seljakämmeköitä. Apolloperhosille ja seljakämmeköille on raivattu elintilaa sekä kunnostettu hakamaita yhteensä 79 saariaAaria ja hikoiltu talkoissa kaikkiaan 1971 talkootyötuntia , ilmojen haltijan sitkeistä kampitusyrityksistä huolimatta. Iloitsemme myös kauniin Berghamnin saaren onnistuneista opastusviikoista , jotka rohkaisevat meitä jatkamaan ja mahdollisesti laajentamaankin saariopastoimintaamme. Olemme saaneet mukavasti lisää uusiakin jäseniä joukkoomme.

Paljon samanlaista talkootyötä ja myös uutta puuhaa on luvassa ensi vuonnakin. Suunnittelemme muun muassa luonto- ja kulttuuriretkiä, sekä niihin liittyviä yleisötilaisuuksia kiinnostaviin saaristokohteisiin. Näistä olisi mukava kuulla ideoitanne. Pysykää siis edelleen linjoilla! Seuraavissa jäsentiedotteissa kerromme tarkemmin suunnitelmista. Olkaa tervetulleita varsinkin seuran vuosikokoukseen 13. helmikuuta 2018 kuulemaan lisää ja kertomaan omista toiveistanne!

Rauhallista joulunaikaa ja iloista uuden luontovuoden odotusta! Oili Pyysalo, seuran puheenjohtaja

bottom of page