top of page
  • Writer's picturepekkaaava

Ulos luontoon havannoimaan kevättä
Luontoliiton Kevätseurannassa tarkkaillaan kevään edistymistä tuttujen eläin- ja kasvilajien avulla. Näiden lisäksi vuoden teemaksi on valittu metsä ja metsään liittyvät lajit Havainnot tallentuvat Luonnontieteellisen museon tietokantaan, jossa ne ovat tutkijoiden ja kaikkien luonnosta kiinnostuneiden saatavilla.

Lapsille voi tulostaa kevätkortin, jossa esitellään 12 seurattavaa lajia. Kortin palauttajat osallistuvat arvontaan, josta voi voittaa pieniä palkintoja.

Luontoliiton Kevätseuranta >>>kevätseuranta.fi

 

BirdLife Suomessa lintuhavaintojen ilmoittaminen tapahtuu Tiira lintutietopalvelun avulla. Ilmoitettu havainto on heti kaikkien lintuharrastajien tiedossa. Havainnoista muodostunutta dataa käytetään suojelu- ja tutkimustyössä. Järjestelmästä saa mm. tietoa, missä järjestyksessä ja mihin aikaan kunkin lintulajin ensimmäiset yksilöt keskimäärin havaitaan. Kirjautumalla Tiiran tulossivuille saa useita erilaisia yhteenvetoja muutosta, havaintokartoista lajikohtaisiin havaintoihin.

Tiirasta löytyy myös kaksi kätevää Android mobiilisovellusta (Google Play) havainnoimiseen.

Tiira Haku on ilmainen sovellus ja se antaa mm. reittiohjeet havaintopaikalle Google Mapsin kautta.

TiiraNomadi sovelluksen avulla saat mm. havainnoijan paikan automaattisesti puhelimesi paikannustietoista ja voit näpätä kätevästi kartalle linnun paikan.

 

BirdLife Suomi>>>birdflife.fi/havainnot

Comments


bottom of page