top of page
  • Jouko Högmander

Vuoden 2023 talkoot - osa 3: Korppoo


Kuva Jouko Högmander


Arkkipelagia-seura aloitti elokuussa 2023 tavallisuudesta poikkeavan luonnonhoitohankkeen Korppoossa. Kunnostettavan alueen saaren länsipää on puoliavointa ketoa, niittyä ja lehtoa. Erikoisuutena siellä sinnittelee pikkuapollo, jonka toukkien ravintokasvi on pystykiurunkannus.

Kuvat Jouko Högmander


Hanke jatkuu keväällä 2024. Saarella raivataan maanomistajan suostumuksella kiurunkannuksen esiintymispaikkoja valoisammiksi, ja harvennetaan katajikkoja siten, että kesäkuussa kukkivia kasveja riittäisi perhoselle mesikasveiksi. Alueen avointa niittyä ja ketoa niitetään kerran tai kaksi vuodessa, jotta hoidettavat kasvit eivät tukahtuisi hietakastikan alle.

Ensimmäsissä talkoissa oli mukana 8 henkeä. Työt sujuivat reippaasti, raivausjätteet paloivat nuotiossa ja tauoilla käytiin meressä uimassa.Kuva Jouko HögmanderOletko kiinnostunut jatkossa osallistumaan Arkipelagia-seuran talkoisiin?

Ilmoittaudu postituslistalle ja lähetä yhteystietosi osoitteeseen arkipelagia@gmail.com.

Siirrämme tietosi sieltä erilliselle ei-julkiselle talkoolaislistalle. Talkoolistalaisille ilmoitetaan ensimmäisenä tulevista talkoista. Lähettämällä yhteystietosi annat samalla luvan, että seura saa kerätä listaa sekä lähettää sinulle asiaa koskevaa postia.
Comments


bottom of page