Hallitus 2021

Arkipelagia-seuran hallitukseen kuuluu vuosikokouksen yhdeksi vuodeksi kerrallaan valitseman puheenjohtajan lisäksi kuusi, kahdeksan tai kymmenen jäsentä. Hallituksen jäsenen kausi on kaksi vuotta.

 

Vuonna 2021 hallitukseen kuuluvat:

sarvinokkalintu.jpg

Mikko Jokinen

Puheenjohtaja

Mikko on pitkän linjan luonnon- ja ympäristönsuojelija, joka vaihtoi Näsijärven maisemat biologian opiskeluun ja Turun saaristoon jo 1970 luvun alussa. Lintujen ja muun luonnon seuranta on säilynyt niiltä ajoilta ja eläkevuosina vähän lisääntynytkin. Arkipelagia-seurassa Mikko on touhunnut aktiivisti jo useamman vuoden.

JoukoH.jpg

Jouko Högmander

Sihteeri, linnustovastaava

Jouko on biologi ja Arkipelagia-seuran perustajajäseniä. Hän on aikanaan hoitanut Saaristomeren kansallispuistoa, saariston merikotkien suojelua ja monia muita luonnonsuojeluun liittyviä tehtäviä. Nyt harrastus jatkuu luonnonhoidon ja erilaisten inventointien parissa, myös historia ja kulttuuri kiinnostavat miestä. 

Oili Örössä(2).jpg

Oili Pyysalo

Varapuheenjohtaja, talkoovastaava

Oili on Yyterin hiekkarannalta kotoisin oleva valtiotieteeen maisteri, joka on tehnyt päivätyönsä Turun yliopiston hallinnossa ja nauttii nyt eläkepäivistään Paraisilla saariston sydämessä. Oili on pitkän linjan luontoaktivisti ja ympäristönsuojelija. Hän viihtyy erityisesti metsissä, saaristossa, Kainuun korvissa ja Lapin tuntureilla kasveja, sammalia ja jäkäliä tutkimassa.

Valokuva 1 (1).jpg

Olli Peltonen

Jäsenrekisterivastaava

Olli on maantieteen opiskelija Turun yliopistossa ja hän laatii gradua merikotkien pesimäympäristöistä. Turun saaristossa Olli on liikkunut melkein koko ikänsä mökkeillen ja veneillen. Erityisesti valokuvaus, kalastus ja luonnonsuojelu ovat lähellä hänen sydäntään.

Arkipelagia logo copy.png

Turkka Korvenpää

Luontovastaava

Turkka on biologi, joka liikkuu paljon luonnossa niin työn kuin harrastustenkin parissa. Erityisen kiinnostuksen kohteena ovat sammalet, kasvit ja linnut, mutta paljon muutakin tulee tutkittua ja ihmeteltyä. Tätä nykyä Turkka toimii itsenäisenä luontoyrittäjänä monenlaisten luonnon monimuotoisuuteen liittyvien tehtävien parissa.

TapaniTuovinen.jpg

Tapani Tuovinen

Historia- ja kulttuurivastaava

Tapani Tuovinen on saaristoarkeologi, joka on tehnyt kenttäarkeologiaa saaristossa vuosikymmenien aikana. Väitellyt Turunmaan saariston esihistoriasta, mutta nyttemmin touhuaa enemmän historiallisen arkeologian parissa. Kulttuuriperinnön suunnittelija Metsähallituksessa. Vapaa-ajalla korjaa vanhaa taloa Houtskarissa.

Katja%20H_edited.png

Katja Hagfors

Porvoolainen Katja opiskelee tällä hetkellä työn ohella luontoalan erikoisammattitutkintoa, luontokartoittajaksi. Saaristo ja meri, sen monimuotoisuuden säilyttäminen kuten myös sen turvaaminen / suojeleminen ovat hänelle tärkeitä.  Katja onkin mukana WWFn vapaaehtoisissa öljyntorjuntajoukoissa. Ahvenanmaan onkin hyvin tuttu Katjalle, hänen vietettyään Kumlingessä viikonloput ja lomat. Lisäksi entisenä Suomen Majakkaseuran puheenjohtajana myös majakat ja niiden merkitys ovat tuttuja.

Annina K.jpg

Annina Kantelinen

Annina on helsinkiläinen biologi ja tutkijatohtori. Työkseen hän selvittää jäkälälajiston monimuotoisuutta, evoluutiohistoriaa ja uhanalaisuutta. Valokuvaus ja saaristo ovat lähellä hänen sydäntään.

sannamk.jpg

Sanna-Mari Kunttu

Kemiönsaarella asuva Sanna-Mari työskentelee saariston matkailun parissa sekä toimii retkibloggarina. Hän on opiskellut kestävää kehitystä ja suorittaa parhaillaan eräoppaan opintoja. Saaristo on Sanna-Marille ympärivuotinen retkikohde; sulan veden aikaan kajakilla meloen ja meren jäätyessä retkiluistellen. Sanna-Mari yhdistää mielellään retkiinsä saaristoluonnon hyväksi tehtävää vapaaehtoistyötä ja tutkimusprojekteja, kuten kurtturuusukartoituksia ja -torjuntaa.

Paivi Kuntze.jpeg

Päivi Kuntze

Päivillä on pitkä työkokemus kaupan alalta, mutta viisi vuotta sitten hän jättäytyi pois vakinaisesta työstä ja siirtyi osapäiväyrittäjäksi. Se toi hienon mahdollisuuden viettää aikaa Houtskarissa keskittyen luontoon, yhdistystoimintaan ja musisointiin. Päivi on kiinnostunut aikuisiällä linnuista ja yrittää opetella niiden tunnistamista. Houtskarissa Päivi houkuttelee myös paikallisia mukaan etsimään ja suojelemaan pitäjänkukka seljakämmekkää.

Riitta-Liisa_edited.png

Riitta-Liisa Pettersson

Paraislainen Riitta-Liisa toimii maisema- ja ympäristöasiantuntijana ProAgria Finska Hushållningssällskapet - Suomen Talousseurassa. Sekä työhän että vapaa-aikaan sisältyvät tiukasti saariston luonto. Työ on suunnittelua ja neuvontaa hoidetun, monimuotoisen kulttuuri-, saaristomaiseman, luonnon monimuotoisuuden, rantojen ja myös matkailun hyväksi. Valokuvaus on yksi intohimoista. Viimevuosina perinnebiotooppikasvien lisäksi sekä linnut että perhoset vievät ison osan vapaa-ajasta.

Jouko 1.png

Jouko Lehtonen

Taloudenhoitaja (hallituksen ulkopuolinen)

Jouko on tekniikan tohtori, joka viihtyy ulkona – puutarhanhoidon parissa tai luontoretkillä saaristossa ja Lapissa lintuja ihaillen, sieniä tai marjoja keräten.  Jouko on Turun ammattikorkeakoulun opettaja, erikoisalanaan pohjarakentaminen.  Hän on yksi Arkipelagia-seuran perustajajäsenistä.

20190821_144604 (2).jpg

Minna Hansen

Viestintävastaava (hallituksen ulkopuolinen)

Minna on viimeisimmältä koulutukseltaan luonto- ja ympäristöneuvoja. Vapaa-aikana hän viihtyy parhaiten metsissä ja veden äärellä. Harrastuksiin kuuluu mm. retkeily, patikointi ja lumikenkäily. Myös villivihannekset kiinnostavat hortoilun merkeissä. Minna on lisäksi mukana Helsingin luonnonsuojeluyhdistykssä sekä Suomen luonnonsuojeluliiton Itämeriryhmän toiminnassa.

Arkipelagia-seurassa hän on auttamassa hallitusta viestintäasioissa mm. kotisivu- ja Facebook päivityksissä.