top of page

Hallitus 2023

Arkipelagia-seuran hallitukseen kuuluu vuosikokouksen yhdeksi vuodeksi kerrallaan valitseman puheenjohtajan lisäksi kuusi, kahdeksan tai kymmenen jäsentä. Hallituksen jäsenen kausi on kaksi vuotta.

 

Vuonna 2023 hallitukseen kuuluvat:

sarvinokkalintu.jpg

Mikko Jokinen

Puheenjohtaja

Mikko on pitkän linjan luonnon- ja ympäristönsuojelija, joka vaihtoi Näsijärven maisemat biologian opiskeluun ja Turun saaristoon jo 1970 luvun alussa. Lintujen ja muun luonnon seuranta on säilynyt niiltä ajoilta ja eläkevuosina vähän lisääntynytkin. Arkipelagia-seurassa Mikko on touhunnut aktiivisti jo useamman vuoden.

Jäsenrekisterivastaava

JoukoH.jpg

Jouko Högmander

Sihteeri

Jouko on biologi ja Arkipelagia-seuran perustajajäseniä. Hän on aikanaan hoitanut Saaristomeren kansallispuistoa, saariston merikotkien suojelua ja monia muita luonnonsuojeluun liittyviä tehtäviä. Nyt harrastus jatkuu luonnonhoidon ja erilaisten inventointien parissa, myös historia ja kulttuuri kiinnostavat miestä. 

Jäsenrekisterivastaava

Oili Örössä(2).jpg

Oili Pyysalo

Varapuheenjohtaja

Oili on Yyterin hiekkarannalta kotoisin oleva valtiotieteeen maisteri, joka on tehnyt päivätyönsä Turun yliopiston hallinnossa ja nauttii nyt eläkepäivistään Paraisilla saariston sydämessä. Oili on pitkän linjan luontoaktivisti ja ympäristönsuojelija. Hän viihtyy erityisesti metsissä, saaristossa, Kainuun korvissa ja Lapin tuntureilla kasveja, sammalia ja jäkäliä tutkimassa.

Jäsenrekisterivastaava

Katja%20H_edited.png

Katja Hagfors

Jäsenrekisteri

Katja on porvoolainen ja hänelle tärkeitä asioita ovat mm. saaristo ja meri, sen monimuotoisuuden säilyttäminen kuten myös sen turvaaminen ja suojeleminen. Katja onkin mukana WWFn vapaaehtoisissa öljyntorjuntajoukoissa. Ahvenanmaan onkin hyvin tuttu Katjalle, hänen vietettyään Kumlingessä viikonloput ja lomat. Lisäksi entisenä Suomen Majakkaseuran puheenjohtajana myös majakat ja niiden merkitys ovat tuttuja.

20190821_144604 (2).jpg

Minna Tiitinen

Tiedotus

Minna on viimeisimmältä koulutukseltaan luonto- ja ympäristöneuvoja. Vapaa-aikana hän viihtyy parhaiten metsissä ja veden äärellä. Harrastuksiin kuuluu mm. retkeily, patikointi ja lumikenkäily. Myös villivihannekset kiinnostavat hortoilun merkeissä. Minna on lisäksi mukana Helsingin luonnonsuojeluyhdistyksen toiminnassa. 

Paivi Kuntze.jpeg

Päivi Kuntze

Päivillä on pitkä työkokemus kaupan alalta, mutta viisi vuotta sitten hän jättäytyi pois vakinaisesta työstä ja siirtyi osapäiväyrittäjäksi. Se toi hienon mahdollisuuden viettää aikaa Houtskarissa keskittyen luontoon, yhdistystoimintaan ja musisointiin. Päivi on kiinnostunut aikuisiällä linnuista ja yrittää opetella niiden tunnistamista. Houtskarissa Päivi houkuttelee myös paikallisia mukaan etsimään ja suojelemaan pitäjänkukka seljakämmekkää.

Riitta-Liisa_edited.png

Riitta-Liisa Pettersson

Paraislainen Riitta-Liisa toimii maisema- ja ympäristöasiantuntijana ProAgria Finska Hushållningssällskapet - Suomen Talousseurassa. Sekä työhän että vapaa-aikaan sisältyvät tiukasti saariston luonto. Työ on suunnittelua ja neuvontaa hoidetun, monimuotoisen kulttuuri-, saaristomaiseman, luonnon monimuotoisuuden, rantojen ja myös matkailun hyväksi. Valokuvaus on yksi intohimoista. Viimevuosina perinnebiotooppikasvien lisäksi sekä linnut että perhoset vievät ison osan vapaa-ajasta.

Risto Timonen.jpg

Risto Timonen

Risto sai luonnontieteellisen koulutuksen, ja toimi suurimman osan työurastaan ympäristöhallinnon palveluksessa, loppuajan lounaisessa Suomessa. Nyt eläkepäivinä hänellä on ollut mahdollista elvyttää myös vapaa-ajan luontoharrastuksia, useimmiten kameran kanssa kuljeskelua metsissä ja soilla, tai Lapin vaelluksilla.

Veli-Pekka Rautiainen_neliö.jpeg

Veli-Pekka Rautiainen

Veli-Pekka on Åbo Akademin biologisten kokoelmien museomestari ja hänen vastuualueena on etupäässä vanhojen kasvinäytteiden kunnostus ja tiedostointi. Sisätöiden vastapainona liikkuminen luonnossa eläviä kasveja ja lintuja tarkkaillen on kuitenkin aina ollut Veli-Pekan ykkösharrastus.

Jouko 1.png

Jouko Lehtonen

Taloudenhoitaja (hallituksen ulkopuolinen)

Jouko on tekniikan tohtori, joka viihtyy ulkona – puutarhanhoidon parissa tai luontoretkillä saaristossa ja Lapissa lintuja ihaillen, sieniä tai marjoja keräten.  Jouko on Turun ammattikorkeakoulun opettaja, erikoisalanaan pohjarakentaminen.  Hän on yksi Arkipelagia-seuran perustajajäsenistä.

bottom of page