top of page
  • Turo Tuomikoski

Vuoden 2023 talkoot - osa 4: Örö


Tämän syksyiset asiakkaat olivat tyytyväisiä työhön. Kuva Katja Hagfors


Arkipelagia-seura järjesti luonnonhoidon talkoot Kemiönsaarella Örössä syyskuisena viikonloppuna. Saarella talkoiltiin vanhoja laidunmaita avoimemmiksi, jotta laiduneläimet ja laidunnetuilla alueilla elävät taantuneet kasvit sekä hyönteiset menestyisivät ja saisivat lisää elintilaa. Työn tilasi Arkipelagia-seuralta laiduneläimet omistava tila. 12 ahkeraa talkoolaista poistivat maata vallannutta katajapensaikkoa sekä nuorempia puita, säästäen isommat ja maisemallisesti kauniit puut.


Tervaleppien kaulaus. Kuva Turo Tuomikoski

Ennen kuva. Kuva Minna Tiitinen

Työn touhussa. Kuva Minna Tiitinen

Jälkeen kuva. Kuva Turo Tuomikoski

Jälkeen kuva. Talkooviikonlopulle osui lämmin sää. Kuva Turo Tuomikoski


Talkoissa jatkettiin laidunalueen kunnostusta saarella ja raivattiin umpeenkasvanutta katajaketoa sekä kaulattiin kohderannan tervalepikkoa. Katajaa ja taikinamarjaa poistettiin käsin vetämällä – isoimmat ja sitkeimmät tarvitsivat käsisahaa sekä raivaussaksia. Tässä työssä todella kaunistetaan maisemaa ja työn jälki näkyy heti.


Töiden lisäksi ehdittiin käydä tutustumassa saaren nähtävyyksiin ja maisemiin ja ehdittiinpä myös saunoa sataman kauniissa rantasaunassa.


Kuva Maarit Karppinen

Oletko kiinnostunut jatkossa osallistumaan Arkipelagia-seuran talkoisiin?

Ilmoittaudu postituslistalle ja lähetä yhteystietosi osoitteeseen arkipelagia@gmail.com.

Siirrämme tietosi sieltä erilliselle ei-julkiselle talkoolaislistalle. Talkoolistalaisille ilmoitetaan ensimmäisenä tulevista talkoista. Lähettämällä yhteystietosi annat samalla luvan, että seura saa kerätä listaa sekä lähettää sinulle asiaa koskevaa postia.
Comments


bottom of page